Ismeretlenek Ön számára a magánnyomozó árak? A jó döntés alapja a teljeskörű tájékoztatás, nálunk ez természetesen alapvető dolog.

Munkadíj több módon is kalkulálható a mi szakterületünkön. A magánnyomozó szakmában a piaci szereplők jelentős hányada a vállalási árakat úgy kezeli, mintha azok különleges információk lennének, pedig az érdeklődő számára egy nagyon fontos adat. A tapasztalatok és a tények azt mutatják, hogy ezek az adatok kevés szolgáltató weboldalán találnható meg. Én úgy látom ezt a kérdést, hogy az árak ismerete nagyban elősegíti az érdeklődőket abban, hogy milyen munkadíjjal, illetve költségekkel tervezhetnek amennyiben megbízást kívánnak adni számunkra.
Többféle ügyfajta létezik, sőtt ezek keveredése is rendszeres, egy átfogó, alapos vizsgálat esetén pedig mindenképpen. Vannak feladatok, amiket fix munkadíj + költség alapon, a többit pedig óradíj + költségek alapon vállalom el.

Az óradíj alapú munkákat alapesetben – pld: követés, figyelés 7.500,- és 9.000,-Ft/óra/fő + költségek összegért végezzük el, az óradíj mértéke attól függ, hogy a munkavégzést mennyi időtartamra igénylik. Az egy alkalomra szóló munkavégzés esetén 4 egybefüggő munkaóránál kevesebbre nem szerződünk. A minimális vállalási óraszám elérése esetén a személyenkénti óradíj a magasabb, tehát a 9.000,-Ft/óra/fő + költségek összegű. Amennyiben az egybefüggő, napi munkavégzés ideje eléri a 6 órát  vagy meghaladja azt, akkor az alacsonyabb, tehát a 7.500,-Ft/óra/fő + költségek összegért vállaljuk el a munkát.

Magánnyomozó árak  tekintetében vannak  olyan feladatok, amiket fix munkadíj + költségek összefüggésben végzünk, ezekben az esetekben az ár kialakításakor  mindenképpen figyelembe vesszük a munka összetettségét, technikai, személyügyi és egyéb igényét, a részleteket személyes találkozó keretei között kell egyeztetni.

A munkadíj tartalmazza a költségeket is?

Nem, a magánnyomozói munkadíj nem tartalmazza a költségeket, azokat átlátható, logikus és a vonatkozó jogszabályok szerint számoljuk el.

Szállásköltségek

Amennyiben a munka kivitelezése vidékre is kiterjed, akkor szállásköltségként az interneten található, motel – panzió minőségű szálláshelyi lehetőségeket és azok árait kell figyelembe venni.

Üzemanyagköltség

A üzemanyagköltség számítása a kiindulási pontból a munkavégzés helyére történő eljutás – munka közben megtett távolság – majd munka befejezése után a hazaérkezésig számoljuk fel. A megtett távolság egyértelműen követhető, hiszen nap-óra-perc, honnan-hova, megtett távolságok részletezésben kerülnek feltüntetésre, így átlátható mind a Megbízói, mind a végrehajtói oldal számára.

A gépjárművek üzemanyag fogyasztása a vonatkozó NAV norma és a 60/1992. (IV.1) Kormányrendelet 1., illetve 1/A számú mellékletei szerint került kiszámításra. Az üzemanyagon kívül szintén NAV vonatkozó norma szerint minden egyes autóval megtett km után 9,-Ft fenntartási költség kerül felszámításra