Magánéleti és üzleti nyomozások

 

Mobil: 20/356-8920

Hogyan válasszon magánnyomozót?

Alapvető válogatási tényezők

 

A Magyarországon aktívan jelenlévő magánnyomozó kínálat széles válogatási lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, így mindenki a saját maga elképzeléseinek, igényének, pénzügyi teljesítő képességének megfelelően tud választani a számára elfogadható piaci szereplők közül. 

 

Alapvető dolog, hogy a potenciális jelölt rendelkezzen érvényes rendőrhatósági engedéllyel és szakmai felelősség biztosítással. Amennyiben egyéni vállalkozó, akkor vállakozása ne legyen megszüntetve, törölve vagy szüneteltetve, tehát tevékenysége legyen törvényes. Amennyiben gazdasági társaságként végzi magánnyomozói szaktevékenységét, akkor a cégnek is rendelkeznie kell ugyan ezekkel az engedélyekkel. Kételyei vannak, akkor kérje el az adott vállalkozótól ezeket az iratokat, hiszen ezeknek az irodában a helyük. 


Mivel a magánnyomozás egy személyes, maximális bizalmra épülő tevékenység ügyfél és megbízott között, ezért  alapvető dolog, hogy a magánnyomozónak legyen állandó irodája, ahol nyugodt körülmények között lehet a találkozókat létrehozni, megbeszéléseket lefolytatni.

 

A magánnyomozónak a saját szakmáját érintő felkészültségen felül tisztában kell, hogy legyen az alapvető, a magánnyomozói munkához, annak eredményeihez, annak következményeihez is köthető polgárjogi kérdésekkel, folyamatokkal, az azok közötti összefüggésekkel, ugyanis ezek ismerete biztosítja azt, hogy megfelelő tanácsot tudjon adni az érdeklődőknek vagy már meglévő ügyfeleinek. A magánnyomozó tanácsaiból adódóan a megrendelő csakis azt a munkát rendelje meg, fizesse ki és azt az információt kapja meg, amire az adott ügy megoldásában valóban szüksége van, így azokat hasznosítani is tudja céljai elérése érdekében.

 

A fentiek alapján egyértelmű, hogy a korrekt szakember azt is nyíltan elmondja az érdeklődőnek vagy a Megbízójának, hogy mi az, amit az adott ügyben nem lehet vagy nem érdemes elvégezni, elvégeztetni - természetesen érvekkel alátámasztva - hiszen többféle törvényi, illetve ésszerűségi, érdekbeli határai is vannak az elvégzendő munkának, ezzel együtt pedig fel kell vállalni azt is, hogy ez a vélemyény nem minden esetben egyezik meg azonnal a Megbízó elképzeléseivel.

 

 Jogi háttér       Szerződéskötés folyamata    Magánnyomozó szolgáltatásaink

 

Magánnyomozó és ügyvéd munkakapcsolata