Magánéleti és üzleti nyomozások

 

Mobil: 20/356-8920

Üzleti partner ellenőrzése, állapotfelmérő vizsgálata

Cégvezetők vagy egyéb döntéshozók számára egy új vagy régi partnerrel való szerződéskötés előtt, manapság már nem jelent elegendő információt az ingyenesen hozzáférhető e-cégjegyzékes adat.

A cég valós, jelenlegi, tényszerű állapota, illetve a rögzített, látható, cégnyilvántartásban szereplő állapot között több hónapnyi különbség is lehet, bizonyos eljárások folyamata, megindulása, eredménye a cégnyilvántartásban nem is látszik, így a cég működése, élete csakis egy mélyebb vizsgálattal térképezhető fel, erre való a gazdasági társaság állapotfelmérő vizsgálata.

 

Mit tudhat meg a vizsgálat eredményéből?

 

Ebben az eljárásban kombináljuk, majd egy komplex jelentésként állítjuk össze a céginformációs, cégtörténeti,  a vagyonkutatás és vonatkozó állami nyilvántartások, bíróságok adatait és természetesen a vizsgált céget érintő valamennyi helyszíni tapasztalatokat, így ennek a fajta céginformációs-vagyoni-pénzügyi-gazdálkodási állapotfelmérő jelentésnek az elkészítése alatt egy adott gazdasági társaság régi és aktuális tulajdonosi szerkezetének, vezetési rendszerének, a reális lehetőségeknek megfelelően az adott szakterületen, szakmán belül elfoglalt piaci helyzetének, gazdasági-pénzügyi állapotának, ingatlanvagyonának, fő tevékenységi körének, cégkapcsolatainak és kapcsolt vállalkozásainak megállapítását végezzük el.

 

Miért lehet Önnek előnyös a vizsgálat?

 

Természetesen a Megbízó vagy annak   jogi képviselője a magánnyomozó által összegyűjtött tények alapján következtetéseket vonhat le az adott gazdasági társasággal, vezetőivel, tulajdonosaival, gazdálkodásával, vagyonelemeivel stb. kapcsolatban. A vizsgálat alapot képezhet cégek közötti szerződések megkötéséhez vagy éppen a szerződés megkötése ellen, de konkrét és megbízható információval támogatja egy esetleges polgári per megindítását vagy annak elvetését.

 

Mire alkalmazható ez az eljárás?

 

1/ Egy gazdasági társaságot érintő állapotfelmérő vizsgálat eredménye bármilyen cég, szervezet, pénzintézet, szerződés előtti, döntés-előkészítő folyamatának egyik - legrészletesebb, többségében objektív tényeket tartalmazó - része.

 

2/ A magánéleti problémákhoz kapcsolódó válás esetén a vagyonmegosztáskor érdemes lehet az ellenérdekű, válásban résztvevő férj vagy feleség személyéhez kapcsolódó, annak vagyonához tartózó gazdasági társaság vagyonelemeinek, gazdálkodásának stb. megismerése.- (lehet az adott cégnek autója, ingatlanja, más gazdasági társaságban üzletrésze stb)

 

3/. Gazdasági társaságok közötti anyagi vita esetén a polgári per vagy felszámolási eljárás megindítása - peres illeték, vh.és ügyvédi költség befizetése - előtt érdemes elvégeztetni a vizsgálatot, hiszen nem ér soket egy megnyert per, ha az adósnak csak tartozása van, nincs végrehajtási eljárás alá vonható vagyona.

 

Üzleti nyomozás, információszerzés

 

Vagyonkutatás, vagyonfelmérés