Magánéleti és üzleti nyomozások

 

Mobil: 20/356-8920

Nov.
25.
Valóban féltékenység vagy valami más?

---

A magánnyomozó munkájához is szorosan csatlakozik a féltékenység, mint a telefon híváslisták, sms-ek stb. megszerzésének gondolatát kiváltó indíték. A féltékenység és az ahhoz kapcsolódó, de nem minden esetben együttesen jelenlévő, későbbiekben említésre kerülő egyéb más negatív érzések az egyik legkínzóbb jelenségek egy párkapcsolat életében, különböző típusú embereknél, különböző élethelyzetekben más és más reakciót váltanak ki. Valóban nincs annál rosszabb, mint amikor valaki nem tud – már vagy még - bízni a párjában, természetesen az egy másik kérdés, hogy ennek a bizalom vesztésnek van-e valós alapja vagy csak egy hipotézisre épül.

 

A féltékenység mellett a másik negatív érzés a bizalom elveszítése, amely igen sokrétű.  Kettő mondattal ez előtt azt írtam, hogy már vagy még nem bízik egyik fél a másikban. A már jelző nem kér magyarázatot, de talán a még az igen. Több munkámban jelentkezett, hogy az egyszer-kétszer elvált vagy házasság nélkül párkapcsolatban csalódott emberek a múlt tapasztalatai okán, ha nem is előítélettel, de mindenképpen óvatosan léptek az új kapcsolatba, amely bizonyos szintig érthető is. Azt tapasztaltam, hogy ilyen helyzetekben kialakuló új kapcsolatok esetében az a fél szokott bizalmatlan vagy bizalmatlanabb lenni, aki jobb anyagi helyzetben van, a két fél közötti lényegesen nagy anyagi különbség pedig borzasztó emberi viszonyokat eredményez(het).

Volt olyan eset is, amikor a tehetősebb fél azzal keresett meg, hogy féltékeny és nézzünk utána a dolognak, aztán menet közben kiderült, hogy nem féltékeny volt, hanem csak a vagyonát féltette, csak még saját magának sem igen akarta elismerni.

A tipikus féltékenység általában úgy kezdődik, hogy az egyik fél azt feltételezi a másikról, hogy párja valamilyen okból átveri, becsapja, amely következménye, hogy a bizalmatlan fél  általában vádaskodni kezd, egyszerűbb módon nyomozgat, átkutatja a párja ruháit, autóját, átnézi a telefonja be és kimenő híváslistáit,elolvassa az sms-ket, ha hozzáfér, akkor az e-maileket is, stb.